You are currently viewing חופשה משפחתית או חופש?

חופשה משפחתית או חופש?

אפשר להנות גם בחופשה משפחתית

17.03.19

היה ממש כיף?

כולם מתפלאים שאני אומרת להם את זה.

כי בכל זאת מדובר בחופשה עם ילדים, מה שאומר שזה לא חופש. זו נסיעת עבודה לכל דבר 🙂

אבל יחד עם זאת, זו התחושה שחזרתי איתה לארץ אחרי 6 ימים אינטנסיבים עם הילדים בבנסקו, בולגריה.

אז אתחיל מהסיכום. כן, היו רגעים קשים ואפילו מתישים מאוד.

היו ריבים (בלי סוף), מכות (בין הילדים, כן?), בכי וקיטורים (תמיד הריי יהיה מישהו לא מרוצה) וכן גם צעקות. (שלנו עליהם, שלהם עלנו ואחד על השני/ה)

אבל לצד זה היה מצחיק, וכיף, ומלמד – עלינו כמשפחה, על הילדים שלנו, על הדינמיקה ביניהם ועל כמה הם צריכים אותנו.

לשמוע את השיחות ביניהם, שיחות ברומו של עולם מבחינתם, כאילו מינימום חתימה על הסכם שלום בינינו לכל מדינות ערב.

ראינו כמה הם רוצים אותנו רגועים, שלווים, מחוץ לשגרה הלחוצה ולא רק בלחץ של הבוקר להזדרז למסגרות או ללכת לישון כי אנחנו כבר מתים שהיום יסתיים ונשב על הספה ( לא במקרה שלי כי בדיוק אז אני יוצאת לאימוני ערב, אבל הבנתם )

וכן, לא גלשתי אפילו לשנייה. יותר מזה, החל מהיום השני של הסקי, אפילו לא נעלתי את נעלי הסקי, כי ידעתי שאין טעם, והבנתי שיהיה לי נוח יותר להתרוצץ בין הילדים עם נעליים נוחות שמתאימות לשלג.

וכשכבר הפנמתי שאני לא אגלוש הפכתי את הלימון ללימונדה וידעתי שאמשיך בתוכנית האימונים (הריצה) הרגילה שלי – גם כי יהיה לי כוח, וגם כי יהיה לי זמן.

מתי אתם שואלים? מוקדם בבוקר לפני שיוצאים לאתר או בערב (על המסילה במכון כושר) בימים שטל גלש ואני הייתי עם הילדים.

אז, בואו נגיע לתכלס. איך עושים את זה נכון?

ואני מדברת על טיפים לחופשת סקי עם הילדים אבל יכול להיות רלוונטי לכל חופשה משפחתית.

ציוד – נשמע ברור מאליו, אבל בנסיעה כזו + עם ילדים, זה קריטי. תתארגנו על ציוד מראש. מספיק מראש כדי שאם חסר משהו יהיה לכם זמן ללכת לקנות/להשיג. תארגנו הכל, תדאגו שלא יחסר לכם כלום (כולל תרופות למקרה שחס וחלילה) ואל תבנו על לקנות שם, אלא אם בוודאות אתם יודעים שיש איפה.
תיק לסקי – תיק מדהים שקנינו בדקטלון בבולגריה ואליו מתחברות המגלשיים. פשוט הציל אותנו מסחיבה של עוד 3 זוגות מגלשיים של הילדים.

לנסיעה כזו צריך להיות חזקים – פיזית ונפשית – בתור מאמנת כושר אני ממליצה לכל הסובבים שלי להתאמן ולהיות חזקים פיזית לחיים. אבל בנסיעה כזו הרגשתי עד כמה זה הכרחי. בגלל שנעלי הסקי לא נוחות להליכה, לא לנו כמבוגרים ולא להם כילדים, עלינו להר כל יום עם 5 זוגות נעלי סקי בידיים, בנוסף אליהם – 5 קסדות, 5 זוגות מגלשיים ומקלות גלישה, ותיקים עם ציוד.אין דרך עדינה לומר זאת – מי שלא חזק פיזית לא יכול לעשות זאת. לא חופשה מסוג כזה. אולי באתרים אחרים המצב שונה והגלישה מתחילה בקרבת המלון, אבל באתרים כאלו – אין אופציה אחרת והיות והילדים קטנים, הם כמעט ולא יכלו לעזור עם הציוד. למה חזקים נפשית אתם שואלים? כי כדי לסחוב כ”כ הרבה ציוד ובמקביל לעזור לילדים ללכת כשקשה, לתמוך בהם ולשמוע את התלונות, הבכי והקיטורים שלהם – צריך אורח רוח.

תיאום ציפיות – לפני כל נסיעה לחופש, בארץ או בחו”ל צריך לעשות תיאום ציפיות. בינינו לבין עצמנו, עם בן הזוג ועם הילדים. להסביר מה הולך להיות, מה האתגרים, מה צפוי בכל יום, מה יכול להקשות עלינו, איפה אנחנו נצטרך שהם יעזרו, מה המשימות שלהם (גם הבעל וגם הילדים 🙂 ) וכו’. נכון, תמיד יהיו הפתעות ודברים שלא ציפינו להם, אבל תמיד טוב שיודעים למה לצפות ומאפשרים לכל בני המשפחה להתכונן בינם לבין עצמם.

פרגון – באופן כללי הוא אחד העקרונות החשובים ביותר בזוגיות. אבל גם בחופשה משפחתית יש לה מקום. כי גם בזמן כזה אנחנו צריכים ורוצים קצת זמן לעצמנו. אני ידעתי שטל מאוד חיכה לגלישה ולשלג, וידעתי גם שאי אפשר להשאיר 3 ילדים קטנים, בחופשת סקי ראשונה שלהם לבד עם המדריך. אז דאגתי לתת לו לגלוש, כי באמת שעבורי זה היה פחות חשוב. והוא מצידו – פרגן לי בזמן במכון כושר או בריצה בבוקר, בזמן שהוא עם הילדים.

חלוקת עבודה – כדי לצלוח חופשה משפחתית חייבת להיות חלוקת עבודה ברורה של מי עושה מה. מי מארגן מי, מי דואג למי ומתי. זה לא צריך להיות מסובך וגם לא חייב להיות שווה בשווה, אנחנו לא עובדים עם פנקס התחשבנות. אבל זה צריך להיות ברור.

גמישות – ההבנה היא שלוז הוא מסגרת והוא בר שינוי, יכולה להפוך טיול ממסע צבאי והרגשה שאנחנו רודפים אחרי משהו, לחופשה אמיתית. נכון, מבאס להתחיל יום גלישה מאוחר, ומתסכל לעמוד שעות בתור כי קמנו מאוחר, וגם קצת מרגיז לוותר על יום גלישה, אבל אם הלכנו לישון מאוחר, או שכולם מותשים ועייפים – הדבר הנכון הוא לשנות את התוכנית המקורית. כי בסוף – באנו להנות.

יצירתיות – בנסיעה משפחתית לחול חייבים להיות יצירתיים. צריך לדאוג לתעסוקה לילדים לנסיעות ולמעברים, למשחקים, הפעלות וכו. יצירתיות היא מהדברים הקטנים של מה לתת להם לאכול בבוקר – כי לפעמים המגוון בבופה מבלבל אותם והם לא רוצים שום דבר, ותמיד לדאוג שתהיה שקית ריקה למקרה שמישהו ירגיש רע וירצה להקיא (גם זה קרה לנו).

לשחרר – חופשה היא יציאה מהשגרה. האוכל שונה, השינה שונה, ההתנהלות שונה. שחררו קצת. שומדבר לא יקרה אם לכמה ימים הם יאכלו קצת יותר ממתקים (כן, אני אמרתי את זה), לא יאכלו ארוחות מסודרות – בוקר, צהריים, ערב וארוחות ביניים בריאות, ינשנשו קצת יותר, וילכו לישון בעשר בלילה. כשחוזרים מהחופש חוזרים לשגרה. ואם יש בסיס לשגרה טובה – אין סיבה שהילדים לא יחזרו אליו מיד כשחוזרים לארץ.

אין לוז שינה – בדיוק כמו בנקודה הקודמת. ת-ז-ר-מ-ו. קשה לדעת מתי הם יתעייפו בכל יום. יהיו ימים שבשעה שמונה הם ירצו ללכת לישון, ויהיו ימים שהם יצליחו למשוך עד עשר. הכי חשוב לזרום ולראות מה מסתדר בכל יום ביומו.
תסעו בשלום, תחזרו בשלום ותהנו! החיים שלנו הם כמו פאזל. החתיכות הקטנות הם אלו שמרכיבות את התמונה השלמה.

זהו, עד לנסיעה הבאה!

והנה קצת תמונות 🙂

כמה דרכונים! מי האמא פה? אה….
מעייף לאכול

shusteraviv

מאמנת ריצה, כושר ובריאות

כתיבת תגובה